Αυστραλία: Οριστικά και αμετάκλητα ένοχος ο Πίτερ Ντούπας για τον φόνο της Μερσίνας Χαλβατζή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Οριστικά και αμετάκλητα ένοχος ο Πίτερ Ντούπας για τον φόνο της Μερσίνας Χαλβατζή

Ο κατά συρροή δολοφόνος Πίτερ Ντούπας που το 1997 είχε κατακρεουργήσει την 25χρονη Ελληνίδα Μερσίνα Χαλβατζή στη Μελβούρνη έχασε την έφεση που είχε υποβάλει προκειμένου να ανατραπεί η σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Ο Πίτερ Ντούπας έχει καταδικαστεί τρεις φορές σε ισόβια για τον θάνατο τριών γυναικών.

Εκμεταλλευόμενος το σύστημα υποβάλλει εφέσεις, με κάθε ευκαιρία, που έχουν κοστίσει στο δημόσιο εκατομμύρια δολάρια. Πρόσφατα απέτυχε να εμποδίσει την προβολή τηλεοπτικής σειράς, υποστηρίζοντας πως αν προβάλονταν τα δύο επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Killing Time» -τα οποία βασίστηκαν έως ένα βαθμό στον ίδιο και δείχνουν αναπαράσταση της δολοφονίας της Μερσίνας- θα ήταν πλήγμα για την όποια επανεκδίκαση της υπόθεσής του.

Η ομογενής 25χρονη Μερσίνα Χαλβατζή, ήταν το τελευταίο θύμα του, το 1997. Είχε επισκεφθεί τον τάφο της γιαγιάς της στο νεκροταφείο όταν δέχθηκε την επίθεση του Ντούπας που την κατακρεούργησε. Ο 57χρονος, που έχει μακρύ ιστορικό βίας και εγκλήματος που ξεκινά από το 1972, είναι ύποπτος και για τις δολοφονίες άλλων γυναικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ