ΗΠΑ: Στενεύουν τα περιθώρια για συμβιβασμό στα δημοσιονομικά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Στενεύουν τα περιθώρια για συμβιβασμό στα δημοσιονομικά

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κάνει κατ' ανάγκη την τελική προσφορά του στις συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να αποτραπεί το λεγόμενο δημοσιονομικό βάραθρο με την εκπνοή του τρέχοντος έτους, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια για το Λευκό Οίκο.

Ο Κάρνεϊ ανέφερε ότι «μπορεί να τροποποιηθεί, όχι ωστόσο κατά πολύ, γιατί έχει διανυθεί πιο πολύ από το μέσον του δρόμου» η πλέον πρόσφατη πρόταση του προέδρου προς τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Απαντώντας ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ περιορίστηκε να πει ότι θα συνεχίσει «τη συνεργασία» με τον πρόεδρο Ομπάμα προκειμένου το βάραθρο να αποτραπεί, υπενθυμίζοντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κάνει τη δική τους εναλλακτική πρόταση για τη φορολόγηση των εκατομμυριούχων. «Η χώρα αντιμετωπίζει προκλήσεις κι ο πρόεδρος Ομπάμα κι εγώ, με τις αντίστοιχες αρμοδιότητές μας, έχουμε μια υποχρέωση να συνεργαζόμαστε για να υπάρξουν αποτελέσματα. Προσδοκώ να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

Με την συνεχιζόμενη αγεφύρωτη διάσταση προσεγγίσεων δεδομένη, η Wall Street κινήθηκε καταρχάς σήμερα χωρίς κατεύθυνση, με πρόδηλη τη νευρικότητα των επενδυτών για την παρατεινόμενη ασυμφωνία σχετικά τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ