Νέα αναστολή λειτουργίας αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Νέα αναστολή λειτουργίας αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε, ομόφωνα, να προχωρήσει σε νέα αναστολή λειτουργίας τού Ιδρύματος, την Πέμπτη και την Παρασκευή, προκειμένου να αναδείξει ότι το πανεπιστήμιο Αιγαίου «όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά σοβαρότατη έλλειψη αυτού» και ότι «αδυνατεί να λειτουργήσει μετά την ''απώλεια'' 37 διοικητικών υπαλλήλων του, οι οποίοι και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Επίσης, εξουσιοδοτεί τον πρύτανη:

- να καλέσει προς σύγκληση έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, προκειμένου να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος της ουσιαστικής κατάργησης τού αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, αλλά και της διοικητικής και οικονομικής αποσάθρωσής τους,

- να προτείνει συντονισμένη αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της απειλής που δέχονται τα πανεπιστήμια και να ζητήσει την τήρηση τής ηθικής δέσμευσης των πρυτάνεων, περί παραίτησής τους, στην περίπτωση εφαρμογής τού νόμου που θέτει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους και βίαιης προώθησης τού σχεδίου «Αθηνά».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισημαίνει, ότι τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, στο δίκαιο αίτημά του να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση του νόμου περί διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικών-Γραμματέων.

Επίσης, αντιστέκεται σε κάθε ενέργεια, η οποία οδηγεί στη συρρίκνωση και πλήρη διάλυση τής δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και την ακύρωση τού εκπαιδευτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού ρόλου της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ