Δήμος Κηφισιάς: Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του παρκινγκ της Πλατείας Πλατάνου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Δήμος Κηφισιάς: Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του παρκινγκ της Πλατείας Πλατάνου

Ξεκίνησαν και εξελίσσονται με εντατικό ρυθμό, από τα συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρείας, οι εργασίες για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πλατάνου στο ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Ο χώρος παραδόθηκε από την αρχαιολογική υπηρεσία μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών και την γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου. Το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων είχε εστιαστεί σε χωμάτινους αύλακες της ρωμαϊκής εποχής στο φυσικό έδαφος, που πολύ πιθανόν χρησιμοποιούνταν για καλλιέργειες.

Ο χώρος στάθμευσης κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς. Το έργο αποτελείται από πέντε υπόγεια επίπεδα συνολικής χωρητικότητας 624 θέσεων και προβλέπεται να κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ενώ θα είναι απόλυτα προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην επιφάνεια του στην οποία έχει προβλεφθεί κατασκευή πάρκου με υψηλότατο ποσοστό έκτασης πρασίνου όπου θα υπάρχει και η παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Κηφισιάς, στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και φυσικά στη μεγάλη διευκόλυνση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

«Μετά από έναν δύσκολο αγώνα με επίπονες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, γίνονται πράξη. Η δημιουργία ενός πρότυπου υπόγειου χώρου στάθμευσης αποτελούσε πάγιο αίτημα τόσο των κατοίκων όσο και του εμπορικού κόσμου της Κηφισιάς. Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης μαζί με τα έργα του ιστορικού κέντρου και την ελεγχόμενη στάθμευση είναι έργα απαραίτητα για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ