Δημοπρατήθηκε το έργο για τις εργασίες στην παρακαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας στην ΥΠΑΝΥΠ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Δημοπρατήθηκε το έργο για τις εργασίες στην παρακαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας στην ΥΠΑΝΥΠ

Δημοπρατήθηκε σήμερα, με ανοικτό διαγωνισμό, το έργο για τις «Υπολειπόμενες εργασίες παράκαμψης Αρτας-Φιλιππιάδας - Α/Κ Άρτας».

Με το έργο θα ολοκληρωθεί το τμήμα της Ιόνιας οδού, που αφορά στην παράκαμψη της πόλης της Άρτας, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και δημιουργείται ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας οδού με την εθνική οδό Άρτας- Τρικάλων.

Προσφορά κατέθεσαν εννέα (9) εργοληπτικές επιχειρήσεις και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία Ηλιοχώρα ΑΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 10.100.000 ευρώ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι πέντε (5) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη εργολαβία είχε διαλυθεί το καλοκαίρι του 2011. Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κίνησε όλες τις σχετικές διαδικασίες ώστε να αναδειχθεί νέος ανάδοχος και να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Μετά την επανεκκίνηση των εργασιών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, τη δημοπράτηση της γέφυρας Περιστερίου με την οποία ολοκληρώνεται η Εγνατία οδός και την καταρχήν συμφωνία με τους παραχωρησιούχους της Ιόνιας οδού και του Ε-65, ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα για την Ήπειρο αποκτά ανάδοχο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ