Συρία: Πάνω από 100 τραυματίες μεταφέρονται καθημερινά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δαμασκού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Πάνω από 100 τραυματίες μεταφέρονται καθημερινά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δαμασκού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Πάνω από 100 τραυματίες διακομίζονται καθημερινά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δαμασκού, όπου παρατηρείται σοβαρή έλλειψη φαρμάκων και αναισθητικών, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον ΠΟΥ όλο και περισσότερες γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των τραυματιών, καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις γύρω από την πρωτεύουσα.

"Τα πιο συχνά τραύματα είναι εγκαύματα και τραύματα από σφαίρες ή εκρήξεις", δήλωσε ο Τάρικ Γιασάρεβιτς, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γενεύη.

"Στο νοσοκομείο έχει αναφερθεί έλλειψη αλοιφών για εγκαύματα και υλικού για αναισθησία και χειρουργικές επεμβάσεις", πρόσθεσε και τόνισε ότι γι' αυτό ευθύνονται σ' ένα βαθμό οι κυρώσεις κατά της Συρίας που περιορίζουν τη διαθεσιμότητα ορισμένων προμηθειών.

Γιατροί στο νοσοκομείο της Δαμασκού, το οποίο επισκέφθηκαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν ότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τοπικά αναισθητικά ακόμα και για δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ, υπάρχει αύξηση του αριθμού των περιστατικών οξέος υποσιτισμού που φθάνουν στο νοσοκομείο από τις αγροτικές περιοχές της Δαμασκού, το Ντέιρ αλ Ζορ, το Χασακέχ, τη Ντεράα και τη Χομς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Π.Ο.Υ.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ