Σερβία: Στο καθεστώς επικεντρώνεται η πλατφόρμα της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, σύμφωνα με δημοσίευμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Στο καθεστώς επικεντρώνεται η πλατφόρμα της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, σύμφωνα με δημοσίευμα

Η πλατφόρμα της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο επικεντρώνεται στο καθεστώς της περιοχής και η βασική ιδέα είναι να δοθεί στο βόρειο Κόσοβο η ευρύτερη δυνατή αυτονομία προκειμένου να λειτουργεί ως ένα είδος οντότητας, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Βέτσερνιε Νόβοστι του Βελιγραδίου. Το δημοσίευμα αναφέρεται στο περιεχόμενο του εγγράφου της πλατφόρμας για το Κόσοβο, που αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Σύμφωνα με τη Βέτσερνιε Νόβοστι, εξασφαλίστηκε η στήριξη των ηγετών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, σε σχετική συνεδρίαση, προχθές, Κυριακή, και τώρα είναι η σειρά των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων και των Σέρβων του Κοσόβου να εκφράσουν τη θέση τους επ' αυτού.

"Η Σερβία θα πρέπει να αγωνιστεί για τα μεγαλύτερα- κατά το δυνατόν -δικαιώματα για τους Σέρβους του Κοσόβου. Η ιδέα είναι να γίνει ο βορράς ένα είδος οντότητας, όμοιας με εκείνη της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν θα υπάρχουν σερβικοί θεσμοί εκεί, αλλά σερβική αυτονομία, και, μάλιστα, η σχετική πρόταση θα παρουσιαστεί στη διεθνή κοινότητα.

Η πλατφόρμα θα επικαλείται, επίσης, το σερβικό Σύνταγμα, καθώς το Βελιγράδι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, τονίζει η εφημερίδα.

"Αυτό προστατεύει τον βασικό στόχο, κάνει την καθημερινή ζωή των Σέρβων όσο πιο εύκολη γίνεται, ενώ ταυτόχρονα δεν τους συνδέει αυστηρά με τους θεσμούς στην Πρίστινα" σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο κ. Νίκολιτς ενημέρωσε, χθες, τους πρέσβεις της Ρωσίας, της Κίνας και της Μεγάλης Βρετανίας σε ό,τι αφορά την πρόοδο στη δημιουργία μίας κυβερνητικής στρατηγικής για το Κόσοβο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ