Σερβία: Παράταση στο έργο των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία έδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Παράταση στο έργο των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία έδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο παρατείνεται το έργο των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και καλούνται όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί του Δικαστηρίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε χθες με 14 ψήφους υπέρ. Η Ρωσία απείχε της ψηφοφορίας επειδή, όπως είπαν οι εκπρόσωποί της, στο ψήφισμα δεν γίνεται αναφορά στις ανεπάρκειες του Δικαστηρίου.

Ζητείται, δε, από το ICTY να παρουσιάσει σχέδιο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη έως τις 15 Απριλίου του 2013 ώστε ό,τι απομένει να γίνει να σταχυολογηθεί και να μεταφερθεί στη δικαιοδοσία ενός νέου διεθνούς σώματος.

"Το έργο του Δικαστηρίου έχει σοβαρά συστημικά προβλήματα" δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόσωπος Σεργκέι Κάρεφ, μετά την υιοθέτηση του ψηφίσματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρέσβης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Μαρκ Λάιαλ Γκραντ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συναίνεσης στο συγκεκριμένο θέμα. "Το Δικαστήριο διαδραματίζει βασικό ρόλο στην καταπολέμηση της ατιμωρησίας και την απόδοση δικαιοσύνης για τα αναρίθμητα θύματα των βιαιοπραγιών στην πρώην Γιουγκοσλαβία" τόνισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ