ΕΚΤ: Ανησυχητική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

ΕΚΤ: Ανησυχητική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη

Η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται σε ανησυχητικό βαθμό σε ολόκληρη της ευρωζώνη και όχι μόνο στην περιφέρεια, δήλωσε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Ερκι Λίκανεν.

«Υπάρχουν μία σειρά από ενδείξεις ότι η οικονομία γίνεται πιο αδύναμη και όχι μόνο στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες που βιώνουν την κρίση χρέους, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», είπε ο Λίκανεν, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Οι εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας μας προκαλούν ανησυχία», πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε ότι καμία χώρα δεν έχει ανοσία απέναντι στην κρίση χρέους. «Ούτε καν η γερμανική οικονομία», σχολίασε.

Ο Λίκανεν δεν διευκρίνισε ποιά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση και σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι απέναντι στο τι θα πρέπει--αν θα πρέπει--να πράξει επ΄αυτού η ΕΚΤ.

Στις 6 Δεκεμβρίου, η ΕΚΤ προέβλεψε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κι άλλο το 2013.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ