Νορβηγία: Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσε το χιόνι που πέφτει στις σκανδιναβικές χώρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νορβηγία: Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσε το χιόνι που πέφτει στις σκανδιναβικές χώρες

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το πυκνό χιόνι στη νοτιοδυτική Νορβηγία, όπου περίπου 115 επιβάτες ενός τρένου αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε αυτό εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι επιβάτες ενός τρένου με προορισμό το Όσλο μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί σε κοινοτικό κέντρο στο Βίγκρεσταντ, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Στάβανγκερ, και από εκεί θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα με λεωφορείο όταν καθαριστούν οι δρόμοι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων NTB εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των τρένων NSB.

Τα δρομολόγια των τρένων που συνδέουν την πόλη Στάβανγκερ με την Κρίστιανσαντ διακόπηκαν εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία και της διακοπής ρεύματος.

Ενα ακόμη τρένο καθηλώθηκε στην Κρίστιανσαντ και οι 50 επιβάτες του θα μεταφερθούν με λεωφορείο όταν το επιτρέψει ο καιρός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Στις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες Δανία και Σουηδία η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνίες και οι οδηγοί κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί.

Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Δανίας, Falck, ανακοίνωσε ότι βοήθησε τουλάχιστον 600 οδηγούς, τα οχήματα πολλών από τους οποίους γλίστρησαν στους παγωμένους δρόμους ή εγκλωβίστηκαν στο χιόνι.

Κοντά στην πόλη Λαντσκρόνα της Σουηδίας περίπου 10 οδηγοί πέρασαν πολλές ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους στη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το Σουηδικό Ραδιόφωνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ