Συνάντηση Τσίπρα με εφοπλιστές και φαρμακοποιούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Συνάντηση Τσίπρα με εφοπλιστές και φαρμακοποιούς

Σειρά συναντήσεων είχε από το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο Γραφείο του στη Βουλή με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, καθώς επίσης και με εκπροσώπους του δήμου Λήμνου και φορείς του νησιού.

Κατά τη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ένωσης και η οποία είχε χαρακτήρα αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη ότι «η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως» και ότι ταυτόχρονα αυτό πρέπει «να αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον κ. Τσίπρα και οι βουλευτές Γιώργος Σταθάκης (υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) και Θοδωρής Δρίτσας (υπεύθυνος τμήματος Ναυτιλίας), η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα εξής πέντε ζητήματα:

α. Της φορολόγησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και της αύξησης των εσόδων από αυτές.

β. Της συμβολής της ναυτιλίας στην ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας.

γ. Του θαλάσσιου τουρισμού, σε σχέση με τις μαρίνες, την ανάπτυξη του κλάδου και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

δ. Τα εργασιακά και το μισθολόγιο στην ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία των κατώτερων πληρωμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών.

ε. Την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Αμπατζόγλου δήλωσε ότι «θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ, να αποπληρωθούν τα χρέη προς τα φαρμακεία και το υπουργείο Υγείας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του».

Τόνισε επιπλέον ότι εάν συμβούν τα παραπάνω, «θα μπορέσει ο κόσμος πολύ εύκολα να εξυπηρετηθεί και πάλι, διαφορετικά η κρίση στο χώρο της υγείας θα διαιωνίζεται».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ