Ισραήλ: Σε δίκη παραπέμπεται ο υπουργός Εξωτερικών για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Σε δίκη παραπέμπεται ο υπουργός Εξωτερικών για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν παραπέμφθηκε σε δίκη για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, κατηγορίες που ενδέχεται να τον οδηγήσουν σε παραίτηση, σε μία από τις δύο υποθέσεις που εκκρεμούσαν εναντίον του και τις οποίες ερευνούσε η δικαιοσύνη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστικές πηγές, πέντε εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Αντίθετα, στο αρχείο τέθηκε η πιο σοβαρή υπόθεση που αφορούσε την παράνομη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του Λίμπερμαν μέσω εταιρειών που αποτελούσαν βιτρίνα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας Γεχούντα Γουάινσταϊν.

«Αφού εξέτασα την υπόθεση κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες για την πρώτη υπόθεση, την οποία αποφάσισα να κλείσω», εξήγησε ο Γουάινσταϊν σε ανακοίνωσή του.

Σε αυτή την υπόθεση, ο Λίμπερμαν, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ισραήλ Μπεϊτενού, κινδύνευε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για «ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκία μαρτύρων, κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτες».

Τα γεγονότα αφορούσαν την περίοδο 2001-2008, οπότε ο Λίμπερμαν ήταν βουλευτής και κατείχε μια σειρά υπουργικών θέσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν του απαγγελθούν κατηγορίες, τις οποίες απορρίπτει, για αυτή την υπόθεση.

Όμως ο Γουάινσταϊν απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Λίμπερμαν για «κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτη» επειδή προήγαγε τον ισραηλινό πρώην πρεσβευτή στη Λευκορωσία Ζεέβ Μπεν Άριεχ, ο οποίος είχε δώσει στον υπουργό απόρρητες πληροφορίες σχετικά με μια έρευνα της αστυνομίας της Λευκορωσίας εναντίον του έπειτα από αίτημα της ισραηλινής δικαιοσύνης.

Ο σχολιαστής του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού Μόσε Μάγκμπι εκτίμησε ότι ο Λίμπερμαν θα παραιτηθεί. Ο ίδιος αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα σήμερα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ