Τουρκία: Χιλιάδες διαηλώνουν έξω από το δικαστήριο καθώς η δίκη για αντικυβερνητική συνωμοσία πλησιάζει στο τέλος της - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: Χιλιάδες διαηλώνουν έξω από το δικαστήριο καθώς η δίκη για αντικυβερνητική συνωμοσία πλησιάζει στο τέλος της

Χιλιάδες τούρκοι υποστηρικτές του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους διαδήλωσαν σήμερα έξω από το δικαστήριο κοντά στην Κωνσταντινούπολη εναντίον της δίκης σχεδόν 300 προσώπων που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ανατρέψουν την ισλαμιστικών καταβολών κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Η Τουρκία είναι λαϊκή και θα παραμείνει λαϊκή!", "Το AKP (το κυβερνητικό κόμμα) θα πρέπει να λογοδοτήσει στο λαό!" "Δίπλα-δίπλα εναντίον του φασισμού!", φώναζαν οι διαδηλωτές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν γκλομπ και σπρέι πιπεριού για να κρατήσουν τους διαδηλωτές πίσω από τα φράγματα που είχαν στήσει μπροστά από το δικαστήριο που συνεδριάζει μέσα στο συγκρότημα των φυλακών του Σιλιβρί, όπου δεκάδες κατηγορούμενοι κρατούνται στη διάρκεια μεγάλου μέρους αυτής της δίκης που διαρκεί τέσσερα χρόνια.

Στο εδώλιο βρίσκονται πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και απόστρατοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σ' ένα σκιώδες παράνομο υπερεθνικιστικό δίκτυο, το "Εργκένεκον", το οποίο κατηγορείται ότι οργάνωσε δεκάδες επιθέσεις και πιο πρόσφατα ότι προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν.

Οι εισαγγελείς θα κάνουν τις τελικές δηλώσεις τους αργότερα σήμερα.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ