Ρωσία: Το συριακό καθεστώς χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας, δηλώνει ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Το συριακό καθεστώς χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας, δηλώνει ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

Το συριακό καθεστώς χάνει "όλο και περισσότερο" τον έλεγχο της χώρας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, εκτιμώντας ότι μια νίκη της αντιπολίτευσης στη Συρία δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η Μόσχα επεξεργάζεται σχέδιο για την απομάκρυνση των ρώσων πολιτών από τη Συρία, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ιτάρ-Τας και Ria που επικαλούνται τον ειδικό απεσταλμένο του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή.

"Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα κατά μέτωπο. Το καθεστώς και η κυβέρνηση στη Συρία χάνουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας". Κατά συνέπεια "μια νίκη της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αποκλειστεί", διευκρίνισε.

"Τουλάχιστον η Μόσχα θα επιμείνει να εφαρμοστεί η ανακοίνωση της Γενεύης και να εξευρεθεί ειρηνική λύση στη σύγκρουση", πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ.

Ο ρώσος υφυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία για τις αρχές μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία που υιοθετήθηκε στις 30 Ιουνίου στη Γενεύη από την Ομάδα δράσης για τη Συρία.

Η Ρωσία είναι ένας από τους τελευταίους υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, στο οποίο πωλεί όπλα.

Η Μόσχα έχει μπλοκάρει μέχρι σήμερα όλα τα σχέδια μιας καταδικαστικής απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ