Συρία: Οι Φίλοι της Συρίας στο Μαρακές αναγνώρισαν το νέο συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης ως "το νόμιμο αντιπρόσωπο " του συριακού λαού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Οι Φίλοι της Συρίας στο Μαρακές αναγνώρισαν το νέο συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης ως "το νόμιμο αντιπρόσωπο " του συριακού λαού

Οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας που συναντώνται στο Μαρακές αναγνώρισαν το νέο συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης ως "το νόμιμο αντιπρόσωπο του συριακού λαού" και κάλεσαν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ να "παραμερίσει", σύμφωνα με σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που εξασφάλισε το Ρόιτερς.

Στο ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφουν 130 αντιπρόσωποι δυτικών και αραβικών χωρών που αποτελούν την ομάδα των "Φίλων της Συρίας", διεθνών οργανισμών και επίσης αντιπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης, διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι θα υπάρξει "σοβαρή απάντηση" σε οποιαδήποτε χρήση από την κυβέρνηση 'Ασαντ χημικών ή βιολογικών όπλων.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε στο Μαρακές ότι είναι πολύ νωρίς για τη Γαλλία να εξοπλίσει τους σύρους αντάρτες που προσπαθούν να εκδιώξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

"Για την ώρα έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε κάποια κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Θα δούμε τους επόμενους μήνες", δήλωσε ο Φαμπιούς πριν από την έναρξη της διάσκεψης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, παρά την αναγνώριση του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, η Ουάσινγκτον δεν προτίθεται να την εξοπλίσει.

Η Ρωσία, δια του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι με την αναγνώριση αυτή, οι ΗΠΑ "ποντάρουν σε μια νίκη με όπλα" του συνασπισμού.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ