Αυστραλία- Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγορείται ότι "συνωμότησε" έναντίον της Γκίλαρντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία- Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγορείται ότι "συνωμότησε" έναντίον της Γκίλαρντ

Σοβαρούς κλυδωνισμούς προκαλεί στην κυβέρνηση Γκίλαρντ η απόφασή της να απόσχει από την πρόσφατη ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναβάθμιση των παλαιστινίων σε «κράτος μη μέλος» του διεθνούς οργανισμού.

Ο Εργατικός βουλευτής, Μάικολ Ντάμπι, με άρθρο του σε εφημερίδα, κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, ότι συνωμότησε σε βάρος της πρωθυπουργού, Τζούλιας Γκίλαρντ.

Η πρωθυπουργός ήταν υπέρ της άποψης η Αυστραλία να καταψηφίσει την σχετική πρόταση, όπως έκαναν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες.Στο τέλος η κα Γκίλαρντ αποδέχθηκε την πρόταση της αποχής μετά από «εξέγερση υπουργών και βουλευτών της».

Ο κ. Ντάμπι υποστηρίζει πως ο κ. Καρ ήταν αυτός που έκανε «λόμπι» σε βάρος της πρωθυπουργού και τηλεφωνούσε σε υπουργούς και βουλευτές για να στηρίξουν την θέση του. «Η ενέργειά του αυτή είναι απαράδεκτη και ασυγχώρητη» υποστηρίζει ο κ. Ντάμπι, που είναι φανατικός υποστηρικτής του Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «τελείως αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του Εργατικού βουλευτή.

«Θεώρησα σημαντικό για την Αυστραλία να απόσχει της ψηφοφορίας. Έπρεπε να στείλουμε ένα μήνυμα και στο Ισραήλ που συνεχίζει τους εποικισμούς. Εμείς θέλουμε βιώσιμη λύση στην περιοχή. Παλαιστιανικό κράτος αλλά και το Ισραήλ να ζει σε ασφάλεια» είπε.

Ο κ. Καρ χαρακτήρισε τον κ. Ντάμπι «Εργατικό Σιωνιστή» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταλάβει ότι η πλειοψηφία των υπουργών και των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης διαφωνεί με τις θέσεις του για το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ