Χανιά: Επεκτείνεται η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Χανιά: Επεκτείνεται η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων

Την επέκταση της εγκατάστασης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Χανίων, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί 170.000 κατοίκους από τους 117.000 που εξυπηρετεί τώρα, ανακοίνωσαν σήμερα ο δήμαρχος Χανίων και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μανώλης Σκουλάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 14,9 εκατομμύρια ευρώ και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης σε ιδιοκτησίες από τις περισσότερες δημοτικές ενότητες του «Καλλικρατικού» δήμου Χανίων.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή πρόσθετων δεξαμενών εξάμμωσης, βιολογικών αντιδραστήρων, δεξαμενής καθίζησης, μηχανικής πάχυνσης, χωνευτών ιλύος, αεριοφυλακίου, η κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας λιπών και ελαίων, προετοιμασίας βιομηχανικού νερού, ενώ επεκτείνονται και τα δίκτυα υποδομών της μονάδας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των δικτύων ακαθάρτων της δημοτικής ενότητας Θερίσου, της προστασίας του υδροφορέα Αγιάς Μυλωνιανών και της κατασκευής τεσσάρων αντλιοστασίων ακαθάρτων.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ