Aπαιτητικοί έχουν γίνει οι Βούλγαροι τουρίστες. Η κρίση επηρέασε και τον κλάδο του τουρισμού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Aπαιτητικοί έχουν γίνει οι Βούλγαροι τουρίστες. Η κρίση επηρέασε και τον κλάδο του τουρισμού

Οι Βούλγαροι τουρίστες έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις τους σε ό,τι αφορά τα καταλύματα και τις υπηρεσίες που επιλέγουν για τις διακοπές τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ο Αντόν Πένεφ, εκπρόσωπος μεγάλου τουριστικού πρακτορείου της χώρας.

Ανέφερε ακόμη πως η κρίση έχει επηρεάσει τον τουριστικό τομέα, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Η αγοραστική δυνατότητα των ανθρώπων έχει συρρικνωθεί και όσοι επέλεγαν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αττάλεια της Τουρκίας τώρα επιλέγουν κάποιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Βουλγαρία.

Έχουν, επίσης, μειώσει τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Βούλγαρους ενώ καταγράφεται αυξανόμενη προτίμηση για τη Σερβία και την ΠΓΔΜ. Ο πλέον δημοφιλής προορισμός είναι η Αττάλεια, όπως επίσης και τα τουριστικά θέρετρα Μάρμαρις, Μπόντρουμ και Κουσάντασι της Τουρκίας, εξήγησε ο κ. Πένεφ.

Ολοένα και περισσότεροι Βούλγαροι τουρίστες προτιμούν, επίσης, τις πτήσεις τσάρτερ. Φέτος, οι περισσότερες κρατήσεις για πτήσεις τσάρτερ είχαν προορισμό την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ οι χρονικές περίοδοι εκτός σεζόν που οι περισσότεροι επιλέγουν για τις διακοπές τους είναι η περίοδος Μαΐου -Ιουνίου και Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου.

Οι πλουσιότεροι Βούλγαροι επιλέγουν για τις διακοπές τους εξωτικούς προορισμούς, όπως η Κούβα, η Ταϊλάνδη, το Μπαλί και ο Άγιος Δομίνικος, σύμφωνα με τον κ. Πένεφ, ενώ δημοφιλείς είναι και οι προορισμοί στην Κεντρική Ευρώπη (κυρίως για αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα) και οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βουλγαρία, ο κ. Πένεφ ανέφερε ότι κατεγράφη αύξηση της τάξεως του 10% φέτος, αν και οι αριθμοί απέχουν από το υψηλό της περιόδου του 1989, όταν τη Βουλγαρία είχαν επισκεφθεί δέκα εκατομμύρια ξένοι τουρίστες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ