Εκδήλωση ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και το Αμερικανικό Κολέγιο PIERCE στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση χωρίς Σκουπίδια» που συντονίζουν η ΕΕΠΦ και η δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης.

Η εκδήλωση απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και περιελάμβανε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού, δρώμενα και προβολές. Ειδική έκθεση για τα δάση παρουσίασε η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας.

Σκοπός του προγράμματος «Φύση χωρίς Σκουπίδια» και ιδιαίτερα της δράσης «Άλλοι πετούν, αλλά πεινούν» είναι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς και το κοινό που επισκέπτεται τις εκθέσεις, παρακολουθεί τις προβολές και τα δρώμενα να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν ανθρώπινες αξίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις με επίκεντρο τις ανθρώπινες αξίες και το Περιβάλλον, να προβάλλουν και να αναπτύξουν συμπεριφορές με γνώμονα τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών έχοντας ως απαράβατη αρχή ότι οι φυσικοί πόροι χρησιμοποιούνται με περίσκεψη και τρόπο που να εγγυώνται την αειφορία.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρ. Τσάλτας, η κοσμήτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Ε. Αντζουλάτου-Ρετσίλα και η πρόεδρος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αιμιλία Γερουλάνου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ