Συρία: Ο Συριακός Συνασπισμός θα αποκτήσει εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ενώ θα σχηματίσει και ένα Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Ο Συριακός Συνασπισμός θα αποκτήσει εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ενώ θα σχηματίσει και ένα Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου συμφώνησε σήμερα να οριστεί σε αυτό ένας εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου.

Ο Αμπντελατίφ αλ Ζαγιάνι ενημέρωσε για την απόφαση του Συμβουλίου τον γενικό γραμματέα του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Μουστάφα Σάμπαγ στο περιθώριο του Διαλόγου της Μανάμα, ένα φόρουμ για την περιφερειακή ασφάλεια στην οποία συμμετέχουν και τα δύο όργανα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Ο αλ Ζαγιάνι διαβεβαίωσε επίσης τον Σάμπαγ ότι οι χώρες μέλη του Συμβουλίου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Κατάρ και Κουβέιτ) «εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις νόμιμες προσδοκίες του συριακού λαού».

Στο μεταξύ ο Σάμπαγ δήλωσε από τη Μανάμα ότι ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα ανακοινώσει σύντομα τη δημιουργία ενός Στρατιωτικού Συμβουλίου στο οποίο θα παίρνει μέρος η πλειονότητα των ένοπλων ομάδων που μάχονται στη Συρία εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο Συνασπισμός θα ανακοινώσει τη δημιουργία του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου πριν τη διεξαγωγή της συνόδου της ομάδας των Φίλων της Συρίας στο Μαρακές» στις 12 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο Σάμπαγ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν «οι διοικητές των διαφορετικών στρατιωτικών συμβουλίων στο έδαφος και των δυνάμεων που μάχονται κατά του καθεστώτος, κυρίως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός».

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για να συντονίσουμε τη στρατιωτική δράση. Σε αυτό το συμβούλιο θα δίνουμε αποκλειστικά την υλική βοήθεια που θα λαμβάνουμε», σημείωσε ο Σάμπαγ.

Όσον αφορά τις εξτρεμιστικές, ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις, όπως το Μέτωπο αλ Νούσρα που δεν έχει αναγνωρίσει τον Συριακό Συνασπισμό, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο νέο στρατιωτικό όργανο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ