Ιαπωνία: Καμία ανησυχία από το σεισμό για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Καμία ανησυχία από το σεισμό για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε από τις ιαπωνικές αρχές ότι δεν έχουν προκύψει προβλήματα στους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,3 βαθμών που σημειώθηκε στα βορειοανατολικά.

Από τον σεισμό, που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής περιφέρειας Τοχόκου και έγινε αισθητός ως το Τόκιο, έχουν τραυματιστεί περίπου 10 άνθρωποι, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σημαντικές υλικές ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Το τσουνάμι που ακολούθησε ήταν περιορισμένο και έπληξε μόνο τρεις επαρχίες της Τοχόκου, την Μιγιάγκι, την Ιουάτε και τη Φουκουσίμα.

Η περιοχή αυτή είχε πληγεί σφοδρά πέρυσι από τον σεισμό των 9 βαθμών και την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Εξάλλου σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK περίπου 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και μετακινήθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο μόνο στην επαρχία Μιγιάγκι.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 17:18 (τοπική ώρα, 10:18 ώρα Ελλάδος) στις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ