Ανάπλαση των παρόχθιων χώρων του ποταμού Σακουλέβα στη Φλώρινα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ανάπλαση των παρόχθιων χώρων του ποταμού Σακουλέβα στη Φλώρινα

Αποτελεί τοπόσημο για την πόλη της Φλώρινας αλλά και το ιδανικό φυσικό σκηνικό στις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Την ίδια ώρα ο ποταμός Σακουλέβας χαρακτηρίζεται από ελλιπή πεζοδρόμηση, κακό φωτισμό και ελάχιστα παγκάκια για ανάπαυση, συνθήκες που καθιστούν απαγορευτικό στους κατοίκους της πόλης τον περίπατο κατά μήκους της όχθης του.

Την εικόνα αυτή επιχειρεί να αλλάξει ο δήμος Φλώρινας με ανάπλαση των παρόχθιων χώρων του ποταμού Σακουλέβα.

Στόχος είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των όχθεων του ποταμού, προκειμένου να προσφέρεται απρόσκοπτη πρόσβαση στις όχθες του για τους κατοίκους της Φλώρινας και τους επισκέπτες.

Η σχετική αρχιτεκτονική μελέτη εγκρίθηκε χτες ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Η μελέτη αφορά στην ανάπλαση τριών τμημάτων του ποταμού. Τα δύο τμήματα βρίσκονται στα όρια του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού τόπου κέντρου της Φλώρινας: από τη γέφυρα των Δικαστηρίων έως τη γέφυρα του Αριστοτέλη και από τη γέφυρα του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου έως τη γέφυρα του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, θα αναπλαστεί το τμήμα από τη γέφυρα του Αγίου Γεωργίου έως τη θέση Πεταλωτήριο, που στο μεγαλύτερο μέρος του δεν βρίσκεται εντός των ορίων του ιστορικού τόπου. Σημειώνεται ότι ήδη κατά το παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες εργασίες ανάπλασης στο τμήμα του ποταμού από τη γέφυρα του Αριστοτέλη έως τη γέφυρα του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Το έργο, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αφορά στη δημιουργία πεζοδρομίων και τη διαπλάτυνση των υφιστάμενων στις όχθες του ποταμού, την ανάπλαση των οδών γύρω από τον ποταμό, τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης και την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, φωτισμός, κ.α.).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ