Γουατεμάλα : "Δεν υπέστη ποτέ εγκεφαλικό επεισόδιο ο Μακάφι", δήλωσε ο δικηγόρος του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζον Μακάφι, πρώην πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας αντιικών προγραμμάτων, McAfee, μεταφέρθηκε την Πέμπτη σε νοσοκομείο της Γουατεμάλας, αφού όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Τελέσφορο Γκέχα, υπέστη δύο ελαφρά εγκεφαλικά επεισόδια. Λίγο αργότερα ο Γκέχα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τελικά ο Μακάφι δεν υπέστη εγκεφαλικό αλλά η αδιαθεσία του οφειλόταν σε στρες και υπέρταση.

«Ο Μακάφι ποτέ δεν υπέστη καρδιακή προσβολή. Δεν είμαι γιατρός. Σας λέω απλά αυτά που μου είπαν οι γιατροί. Υποφέρει από άγχος, υπέρταση και ταχυκαρδία», είπε ο Γκέχα.

Αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ο Μακάφι, 67 ετών, πήρε λίγο αργότερα εξιτήριο και φυγαδεύτηκε σε ένα περιπολικό της αστυνομίας, μακριά από τα «μάτια» των δημοσιογράφων.

Ο Μακάφι συνελήφθη την Τετάρτη επειδή μπήκε παράνομα στη Γουατεμάλα από το γειτονικό Μπελίζ. Οι αρχές του Μπελίζ τον καταζητούν προκειμένου να τον ανακρίνουν σχετικά με το φόνο ενός γείτονά του.

Νωρίτερα η κυβέρνηση της Γουατεμάλας ανακοίνωσε ότι απέρριψε το αίτημα του Μακάφι να του χορηγηθεί άσυλο και ότι πρόκειται να προχωρήσει στη διαδικασία έκδοσης του 67χρονου στο Μπελίζ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ