Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Με μικρής έντασης και έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών που έγινε σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία η οποία, από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, κατευθύνθηκε στη Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, διαδηλωτής πέταξε προς τις αστυνομικές δυνάμεις βόμβα μολότοφ, πυροδοτώντας έτσι της μικρής έντασης επεισόδια, της κατά τ' άλλα ειρηνικής πορείας.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές χωρίστηκαν στα τρία. Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια όπου ακολούθησε πετροπόλεμος στους γύρω δρόμους με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μία άλλη ομάδα κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ενώ μέρος των διαδηλωτών παραμένει στα Προπύλαια.

Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 7 το απόγευμα πορεία θα κάνουν οι αντιεξουσιαστές, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15χρονος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ