Βόρεια Κορέα: Περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν το 2012 για τη λατρεία της δυναστείας των Κιμ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βόρεια Κορέα: Περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν το 2012 για τη λατρεία της δυναστείας των Κιμ

Η Βόρεια Κορέα δαπάνησε μέσα στη χρονιά 41,5 εκατομμύρια δολάρια (31,7 εκατομμύρια ευρώ) για τη λατρεία της δυναστείας των Κιμ που κυβερνούν με σιδηρά πυγμή τη χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του '40, αποκαλύπτει έκθεση της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Τεράστια πορτρέτα του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ (πέθανε το 1994) και του γιού του Κιμ Γιονγκ-Ιλ (πέθανε το 2011) έχουν ζωγραφιστεί σε 400 προβεβλημένα σημεία με συνολικό κόστος 32 εκατομμύρια δολάρια, επισημαίνει το νοτιοκορεατικό υπουργείο Επανένωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα καινούρια αγάλματα των δύο ηγετών που παραγγέλθηκαν φέτος κοστίζουν άλλα 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η λατρεία της δυναστείας συνεχίζεται με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, γιο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία της χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του.

Κάθε σπίτι στην Βόρεια Κορέα είναι υποχρεωμένο να έχει πορτρέτα των Κιμ.

Τα αγάλματά τους, που έχουν ύψος δεκάδων μέτρων, βρίσκονται παντού στη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ