Αλβανία: Ο Αδριατίκ Λάλα νέος γενικός εισαγγελέας της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλβανία: Ο Αδριατίκ Λάλα νέος γενικός εισαγγελέας της χώρας

Ύστερα από ισχυρές πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι διόρισε, σήμερα, στη θέση του γενικού εισαγγελέα της χώρας τον Αδριατίκ Λάλα (Adriatik Llalla). Ο κ. Λάλα κατείχε έως σήμερα τη θέση του προέδρου της Ανώτατης Αρχής Ελέγχου και Δήλωσης Περιουσιακών Στοιχείων.

Η αντιπολίτευση θεωρεί παράνομη την απόλυση της γενικής εισαγγελέως Ίνας Ράμα, δεδομένου ότι - σύμφωνα με τους Σοσιαλιστές -η θητεία της λήγει την άνοιξη του 2013.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Ο τελευταίος κατηγόρησε τη Γενική Εισαγγελέα κ. Ράμα ως μέλος αυτού που χαρακτήρισε ως «πραξικόπημα» της 21ης Ιανουαρίου 2011. Τότε, στη διάρκεια διαδήλωσης οπαδών της αντιπολίτευσης έχασαν τη ζωή τους τέσσερις διαδηλωτές και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ