Σερβία: Ικανοποιημένη η Παγκόσμια Τράπεζα από την πορεία κατάρτισης του προγράμματος δομικών μεταρρυθμίσεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Ικανοποιημένη η Παγκόσμια Τράπεζα από την πορεία κατάρτισης του προγράμματος δομικών μεταρρυθμίσεων

Ικανοποιημένη είναι η Παγκόσμια Τράπεζα από τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί από το σερβικό υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προγράμματος δομικών μεταρρυθμίσεων.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το σερβικό υπουργείο Οικονομικών εργάστηκαν από κοινού για την προετοιμασία των μεταρρυθμίσεων στον τομέα των κρατικών και δημόσιων επιχειρήσεων.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς, ο επικεφαλής του Γραφείου της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Βελιγράδι Λουπ Μπρέφορτ αναφέρει ότι το νέο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες επιχειρήσεις αναμένεται να φέρει σημαντικές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την αποπολιτικοποίηση, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το σχέδιο νόμου διευκρινίζει τα τυπικά προσόντα αλλά και τα υπόλοιπα κριτήρια για τον ορισμό ενός προσώπου στη θέση του διευθυντή αυτών των επιχειρήσεων καθώς και μία νέα, πιο αντικειμενική και διάφανη διαδικασία για την επιλογή και το διορισμό του Συμβουλευτικού Συμβουλίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ