Γερμανία: Δικαίωμα και υποχρέωση του Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Δικαίωμα και υποχρέωση του Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ υπογράμμισε για μια ακόμα φορά σήμερα τη δέσμευση της Γερμανίας στην ασφάλεια του Ισραήλ, τονίζοντας το γεγονός ότι στηρίζει πάντα το εβραϊκό κράτος, πέντε ημέρες πριν από την επίσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Το Ισραήλ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του", επισήμανε η Μέρκελ στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο μήνυμά της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσθέτει πως η χώρα της τάσσεται υπέρ της επανάληψης "το συντομότερο δυνατόν των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων" ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, για να καταλήξουν στη δημιουργία δύο κρατών: ενός εβραϊκού και ενός παλαιστινιακού.

Ο Νετανιάχου μεταβαίνει στο Βερολίνο την Τετάρτη για διήμερη επίσκεψη και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με την κ. Μέρκελ είναι η οικονομική και επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ