Αμπάς: Θα προσφύγουμε στο ΔΠΔ μόνο αν δεχθούμε επίθεση από το Ισραήλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αμπάς: Θα προσφύγουμε στο ΔΠΔ μόνο αν δεχθούμε επίθεση από το Ισραήλ

Οι Παλαιστίνιοι θα μπορούσαν στο εξής να προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον του Ισραήλ, όμως δεν θα το κάνουν παρά μόνο αν δεχτούν «επίθεση» από τη χώρα αυτή, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Έχουμε πλέον το δικαίωμα να προσφύγουμε στο ΔΠΔ αλλά δεν θα το κάνουμε τώρα, ούτε στο μέλλον, παρά μόνο σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης», είπε ο Αμπάς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζήτησε επίσης να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και ταυτόχρονα να σταματήσει η τακτική του εποικισμού εκ μέρους των Ισραηλινών. «Το έχω πει χίλιες φορές ότι θέλουμε να ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε (...) όμως υπάρχουν τουλάχιστον 15 αποφάσεις του ΟΗΕ που χαρακτηρίζουν παράνομο τον εποικισμό και τον θεωρούν εμπόδιο για την ειρήνη (...). Γιατί (οι Ισραηλινοί) δεν σταματούν τον εποικισμό;» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ