Ιράν: Το συμβούλιο των κυβερνητών της ΙΑΕΑ θα συζητήσει το ακανθώδες ιρανικό πυρηνικό ζήτημα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Το συμβούλιο των κυβερνητών της ΙΑΕΑ θα συζητήσει το ακανθώδες ιρανικό πυρηνικό ζήτημα

Το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ιδιαίτερα η ικανότητά της Τεχεράνης όσον αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα το συμβούλιο των κυβερνητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας.

Τα 35 μέλη του συμβουλίου των κυβερνητών θα έχουν διήμερες, κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες, στην έδρα της ΙΑΕΑ στη Βιένη.

Στην τελευταία έκθεσή του για το Ιράν, ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο, τονίζει ότι η Τεχεράνη είναι πλέον πλήρως εφοδιασμένη με συσκευές φυγοκέντρισης στις υπόγειες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στο Φόρντο (κεντρικό Ιράν).

"Θα συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό", επανέλαβε χθες ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί.

"Εξαιτίας της απουσίας πλήρους συνεργασίας των ιρανικών αρχών, η ΙΑΕΑ δεν είναι σε θέση να εξακριβώσει εάν όλα τα πυρηνικά υλικά στο Ιράν χρησιμοποιούνται για ειρηνικούς σκοπούς", τονίζει ο Αμάνο στην έκθεσή του.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και την ΙΑΕΑ αναμένεται να επαναληφθούν στις 13 Δεκεμβρίου στην Τεχεράνη. Στόχος είναι η σύναψη συμφωνίας που θα παρέχει στους παρατηρητές της υπηρεσίας αυτής μεγαλύτερη πρόσβαση σε τοποθεσίες, άτομα ή έγγραφα, επιτρέποντάς τους να επαληθεύσουν ζητήματα που τίθενται στην έκθεση του Νοεμβρίου του 2011.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ