Γερμανία: Υπερήλικας ναζί διώκεται για το φόνο ενός Ολλανδού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Υπερήλικας ναζί διώκεται για το φόνο ενός Ολλανδού

Ποινική δίωξη για τη δολοφονία ενός Ολλανδού αντιστασιακού τον Σεπτέμβριο του 1944 άσκησε σήμερα σε βάρος ενός άνδρα 91 ετών ο Αντρέας Μπρέντελ, ο εισαγγελέας των γερμανικών αρχών που ασχολείται με τα εγκλήματα του Γ' Ράιχ.

Ο υπερήλικας Ζιρτ Μπ., που ζει στο Μπρέκερφελτ, στη δυτική Γερμανία, φέρεται να διέπραξε το έγκλημα αυτό σε συνεργασία με άλλον έναν άνδρα -ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει- την εποχή που στάθμευε σε ένα φυλάκιο στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τη δημόσια γερμανική τηλεόραση η οποία πήρε συνέντευξη από τον Ζιρτ Μπ., το θύμα ήταν μέλος της ολλανδικής αντίστασης και ονομαζόταν Άλντερτ Κλάας Ντεϊκέμα. Οι δύο φρουροί τον είχαν πυροβολήσει πισώπλατα.

Το 1980 ο Ζιρτ Μπ. είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών για συνέργεια στη δολοφονία δύο Εβραίων.

Δικαστήριο του Χάγκεν αναμένεται να αποφανθεί αν θα προχωρήσει στη δίωξη του 91χρονου ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ