Κροατία: Ί. Γιοσίποβιτς: Δεν είναι καλό ο θυμός στη Σερβία για την αθώωση των Γκοτόβινα - Μάρκατς να μεταδίδεται στην Κροατία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Ί. Γιοσίποβιτς: Δεν είναι καλό ο θυμός στη Σερβία για την αθώωση των Γκοτόβινα - Μάρκατς να μεταδίδεται στην Κροατία

Ο Κροάτης πρόεδρος, Ίβο Γιοσίποβιτς δήλωσε ότι δεν είναι καλό ο θυμός στη Σερβία για την αθώωση των Κροατών στρατηγών, Άντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς να μεταδίδεται στην Κροατία.

«Ο θυμός αυτός στη Σερβία μεταδίδεται στην Κροατία. Γεγονός είναι ότι δεν απελευθέρωσε η Κροατία τους στρατηγούς, αλλά οι ανώτατες νομικές αρχές στη Χάγη αποφάσισαν ότι οι στρατηγοί μας δεν είναι ένοχοι» είπε ο κ. Γιοσίποβιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό κροατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό HRT» προσθέτοντας ότι «είναι ζήτημα σεβασμού της διεθνούς κοινότητας και του διεθνούς δικαίου».

«Η μετάδοση του θυμού που πρέπει να κατευθύνεται προς την εισαγγελία και όχι προς το δικαστήριο δεν είναι καλή πολιτική» τόνισε ο κ. Γιοσίποβιτς και πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Κροατία δεν θα εκδικάσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης «Καταιγίδα».

Είναι γνωστό ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα από την πλευρά της Κροατία και ότι για τα εγκλήματα αυτά θα υπάρξει τιμωρία, είπε, αλλά τόνισε ότι «η επιθυμία οπωσδήποτε να καταδικαστεί κάποιος που είναι αθώος δεν είναι καλή».

«Τα εγκλήματα μετά την «Καταιγίδα» δεν έχουν ερευνηθεί επαρκώς και δεν είχαν ως αποτέλεσμα καταδίκες, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί» σημείωσε ο κ. Γιοσίποβιτς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ