Σερβία: Το Κόσοβο υπεκλάπη από εμάς, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Το Κόσοβο υπεκλάπη από εμάς, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς

Τη θέση ότι το Κόσοβο υπεκλάπη από τη Σερβία διατύπωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς και διαβεβαίωσε πως κανείς από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να «πουλήσει το Κόσοβο και να προδώσει τη Σερβία».

Ο κ. Ντάτσιτς τόνισε πως κανείς δεν πρόκειται να επιστρέψει το Κόσοβο στη Σερβία, εάν η τελευταία εγκαταλείψει την προσπάθεια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και πρόσθεσε ότι η τωρινή κυβέρνηση κατόρθωσε να βάλει τη χώρα εκ νέου στο τραπέζι των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρωθυπουργό, θα ήταν λάθος να εγκατέλειπε η Σερβία τις συνομιλίες.

«Είναι βέβαιο πως κανείς από εμάς δεν πρόκειται να πουλήσει τη Σερβία και να προδώσει το Κόσοβο» σημείωσε εκτιμώντας πως η χώρα του δεν είναι σε θέση να «γαντζωθεί» από το Κόσοβο και να αρνηθεί να το εγκαταλείψει. «Μας το υφάρπαξαν. Το θέμα είναι πώς θα σώσουμε ορισμένο απ' αυτό» υπογράμμισε.

«Μπορούμε να πούμε ότι δεν θέλουμε να ενταχθούμε στην ΕΕ, αλλά μετά κάποιος θα μας επιστρέψει το Κόσοβο;» αναρωτήθηκε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προκαθήμενου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ειρηναίου ότι η Σερβία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ ανεξαρτήτου κόστους, ο κ. Ντάτσιτς σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να παίρνει κανείς για δεδομένο ότι η ΕΕ θα ζητήσει από τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο. «Επομένως» είπε «δεν θέλω να μού λέει κανείς ποιο είναι το εθνικό συμφέρον».

Ο Σέρβος πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία λέγοντας πως η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος φίλος της Σερβίας αλλά, όπως είπε, υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών δεσμών.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ