Συριακή βολή κοντά σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα στα υψίπεδα του Γκολάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συριακή βολή κοντά σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα στα υψίπεδα του Γκολάν

Βλήμα από τη Συρία έπεσε χθες το βράδυ κοντά σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημίες , ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

"Βλήμα έπεσε κοντά σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα που κυκλοφορούσε κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας", δήλωσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο ισραηλινός στρατός δεν ανταπέδωσε με πυρά.

Αυτού του είδους τα συμβάντα έχουν πολλαπλασιασθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ισραηλινοί αξιωματούχοι τα αποδίδουν σε "εσφαλμένη σκόπευση" κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στον στρατό του Μπασάρ αλ Ασαντ και τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης στα υψίπεδα του Γκολάν.

Το Ισραήλ κατέχει από τον Πόλεμο των Εξι Ημερών το 1967 περιοχή 1.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα υψίπεδα του Γκολάν, την οποία έχει προσαρτήσει, αν και η προσάρτηση δεν έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα. Περιοχή 510 τετραγωνικών χιλιομέτρων παραμένει υπό συριακό έλεγχο.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ