Financial Times: «Ο Μισέλ Μπαρνιέ ζητά πολιτική βούληση από την ΕΕ για την τραπεζική ένωση» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Financial Times: «Ο Μισέλ Μπαρνιέ ζητά πολιτική βούληση από την ΕΕ για την τραπεζική ένωση»

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες, κάλεσε το μπλοκ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διαλύσει τις αμφιβολίες, όσον αφορά την «πολιτική τους βούληση» να δημιουργήσουν έναν ενιαίο τραπεζικό εποπτικό οργανισμό, αναφέρουν τη Δευτέρα, οι Financial Times.

Πριν από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών όπου θα δοκιμαστεί, πιθανότητα, και η συμφωνία για την τραπεζική ένωση, ο Μπαρνιέ τόνισε τη σημασία να καθησυχαστούν οι «εύθραυστες» αγορές.

«Τώρα είναι η ώρα των επιλογών», δήλωσε ο επίτροπος. «Πρέπει να τηρηθεί η προθεσμία που έθεσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Χρειαζόμαστε μια πολιτική απόφαση» σημείωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, ο ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του σε ένα ανώτατο όριο σχετικά με τα μπόνους που λαμβάνουν οι τραπεζίτες.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ