Σιέρα Λεόνε: Επανεκλογή του προέδρου Κορομά με 60%-Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σιέρα Λεόνε: Επανεκλογή του προέδρου Κορομά με 60%-Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Επανεξελέγη σήμερα ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Ερνέστο Κορομά, συγκεντρώνοντας στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που έγιναν την 17η Νοεμβρίου, ποσοστό ψήφων 58,7%, ενώ ο συνυποψήφιός του Τζούλιους Μάαντα Μπίο εξασφάλισε το 37,4% των ψήφων.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 87,3%, και ήταν υψηλή λόγω της ταυτόχρονης διενέργειας βουλευτικών και τοπικών εκλογών.

«Βάσει των αρμοδιοτήτων που μου παρέχει ο νόμος ανακηρύσσω τον Ερνέστο Κορομά νομίμως εκλεγέντα πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε», δήλωσε η πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Κριστιάνα Τορπ.

Αυτή η θητεία του Κορομά στο ύπατο αξίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα της Σιέρα Λεόνε είναι η τελευταία. Τον στηρίζει το κόμμα «Κογκρέσο όλου του λαού.. Ο κ. Μπίο ήταν ο υποψήφιος του «Κόμματος του λαού της Σιέρα Λεόνε».

Η Σιέρα Λεόνε είναι μια δυτικοαφρικανική χώρα που διήλθε μακρύ εμφύλιο πόλεμο, συγκεκριμένα από το 1991 έως και το 2002, και τώρα γίνεται προσπάθεια εκεί να εδραιωθεί η δημοκρατία.

Ο εμφύλιος πόλεμος είχε 120 χιλιάδες θύματα, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο.

Οι παρατηρητές από την ΕΕ δεν σχολίασαν έως τώρα το εκλογικό αποτέλεσμα, απλά είχαν προϊδεάσει ότι η βία μπορεί να συνόδευε, στην επαρχία κυρίως, τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την αναγγελία των αποτελεσμάτων. Η αντιπολίτευσή, όμως, αναφέρεται στις δηλώσεις των εκπροσώπων της σε «νοθεία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νοθεία Σιέρα Λεόνα Ερνέστο Κορομά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ