Σερβία: Πιθανή μια συμφωνία με το ΔΝΤ την επόμενη άνοιξη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Πιθανή μια συμφωνία με το ΔΝΤ την επόμενη άνοιξη

Η Σερβία θα υπογράψει, κατά πάσα πιθανότητα, νέα τριετή συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την επόμενη άνοιξη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βλάικο Σένιτς, γενικός γραμματέας στο σερβικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σένιτς, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει δέκα από τις δεκαπέντε προτάσεις που έχει λάβει από το ΔΝΤ, με τις διαφωνίες να εντοπίζονται στα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής και το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Όπως διευκρίνισε ο Σέρβος αξιωματούχος, υπάρχουν κάποιες διαφωνίες με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη μείωση των κονδυλίων προς τους δήμους και τις άλλες αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σένιτς σημείωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ είχε αρχικά εκφράσει ανησυχίες για το νόμο που αφορά την Εθνική Τράπεζα Σερβίας, αλλά, όπως είπε, οι πρόσφατες αλλαγές εξάλειψαν τις αμφιβολίες που σχετίζονταν με τον τρόπο υλοποίησης της πολιτικής της τράπεζας.

Από την πλευρά της, η αποστολή του ΔΝΤ που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σερβία, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει εποικοδομητικές τις συνομιλίες με τις σερβικές αρχές και σημειώνει πως ο διάλογος θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.

Η αποστολή του ΔΝΤ χαιρετίζει, επίσης, ορισμένα από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί τονίζοντας, ωστόσο, πως υπάρχει χώρος για βελτιώσεις στον προϋπολογισμό του 2013.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ