Προτάσεις από τις διοικήσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ για το σχέδιο «Αθηνά» ζητά ο Αρβανιτόπουλος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Προτάσεις από τις διοικήσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ για το σχέδιο «Αθηνά» ζητά ο Αρβανιτόπουλος

Τις προτάσεις για τον εσωτερικό εξορθολογισμό των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το αργότερο έως την 1η Δεκεμβρίου, ζητά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με έγγραφο που έστειλε προς τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ.

Όπως σημειώνει ο κ. Αρβανιτόπουλος, εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα όλων τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές των ιδρυμάτων.

Ο υπουργός γνωστοποιεί ότι πρυτάνεις και πρόεδροι θα κληθούν να συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους στον διάλογο, προκειμένου να διαμορφωθεί το συνολικό σχέδιο «Αθηνά». Παράλληλα, ο Κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνει ότι σ' αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο, η αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Ο υπουργός, επίσης, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προσβλέπω στη θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία σας για την επίτευξη αυτού του σχεδίου για το καλό της εκπαίδευσής μας, της νεολαίας μας και της χώρας μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ