Συρία: Μάχες και βομβαρδισμοί σε προάστια της Δαμασκού και στο Χαλέπι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Μάχες και βομβαρδισμοί σε προάστια της Δαμασκού και στο Χαλέπι

Συνοικίες νότια της Δαμασκού και ένα προάστιο της συριακής πρωτεύουσας συνέχισαν σήμερα να δέχονται σφυροκόπημα από το στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο επίσης για μάχες στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Κάτοικοι της Δαμασκού είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έκλεισαν μάτι τη νύχτα εξαιτίας των σφοδρών βραδινών βομβαρδισμών.

Η περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας, προπύργιο των ανταρτών, επίσης έγινε στόχος επιθέσεων, ειδικά η Ντούμα και η Ιρμπίν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο, οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο αντικαθεστωτικών και ιατρικών πηγών σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Από την πλευρά τους, μαχητές στο πεδίο είπαν ότι οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού «ξανάρχισαν στην πόλη Μουανταμίγια αλ Σαμ» και στην Χάτζαρ αλ Ασουάντ, νότια της πρωτεύουσας. Το Παρατηρητήριο έκανε παράλληλα λόγο για βομβαρδισμούς στο Τανταμόν και στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ.

Στο Χαλέπι, μητρόπολη στη βόρεια Συρία, μάχες ανάμεσα στις τακτικές δυνάμεις και σε ομάδες ανταρτών μαίνονταν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Νάιραμπ, το οποίο οι αντικαθεστωτικοί μαχητές έχουν επανειλημμένα αποπειραθεί να καταλάβουν στην διάρκεια των τελευταίων μηνών, χωρίς επιτυχία.

Συνοικίες στο Χαλέπι επίσης βομβαρδίζονταν και μάχες σημειώνονταν σε αυτές νωρίτερα σήμερα, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην επαρχία Χομς δυνάμεις του καθεστώτος συνέχιζαν μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Ραστάν, και μάχες μαίνονταν ανάμεσα στο στρατό και αντάρτες σε οχυρές θέσεις.

Χθες Πέμπτη στα επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 140 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν απολογισμό της ΜΚΟ.

Παρ' όλ' αυτά, όπως κάθε Παρασκευή αντικαθεστωτικοί κάλεσαν σε διαδηλώσεις, αυτή τη φορά για την «υποστήριξη του εθνικού Συνασπισμού», την προηγουμένη της συνάντησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον επικεφαλής του νέου αυτού πολιτικού σχήματος Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ