Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-ΕΕ: Η Κάθριν Άστον εξέφρασε την "έντονη ανησυχία" της για την κατάσταση στο Ισραήλ και στη Γάζα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-ΕΕ: Η Κάθριν Άστον εξέφρασε την "έντονη ανησυχία" της για την κατάσταση στο Ισραήλ και στη Γάζα

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία της για την έκρηξη βίας στο Ισραήλ και στη Γάζα, κάνοντας έκκληση για τερματισμό των επιθέσεων με ρουκέτες από την Χαμάς και ζητώντας από το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι η απάντησή του θα είναι ανάλογη.

"Ανησυχώ έντονα για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας και λυπούμαι βαθύτατα για τις απώλειες αμάχων και από τις δύο πλευρές", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Άστον.

"Οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς και άλλες οργανώσεις στη Γάζα από τις οποίες ξεκίνησε η παρούσα κρίση είναι απολύτως απαράδεκτες για όποια κυβέρνηση και πρέπει να σταματήσουν. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον πληθυσμό του από τέτοιου είδους επιθέσεις. Καλώ το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι η απάντησή του είναι ανάλογη", είπε η Άστον.

Η ίδια είπε ότι μίλησε για την κατάσταση με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με το γραφείο του αιγύπτιου προέδρου καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Η Άστον τόνισε ότι ελπίζει πως η σημερινή επίσκεψη του αιγύπτιου πρωθυπουργού Χισάμ Καντίλ στη Γάζα θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ