Σλοβενία: Επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία, όπου θα έχει συνομιλίες με το Σλοβένο ομόλογό του, Γιάνεζ Γιάνσα και άλλους αξιωματούχους με κεντρικό θέμα τη διμερή συνεργασία, τις προσπάθειες της χώρας του να ενταχθεί στην ΕΕ και την κατάσταση στην περιοχή.

Ο κ. Ντάτσιτς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ και τον πρόεδρο της Σλοβενικής Βουλής, Γκρέγκορ Βίραντ. Με την ιδιότητά του ως υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Ντάτσιτς θα υπογράψει με το Σλοβένο ομόλογό του Βίνκο Γκόρενακ συμφωνία για την αστυνομική συνεργασία Σερβίας -Σλοβενίας.

Η επίσκεψη του κ. Ντάτσιτς θα αρχίσει με κατ΄ ιδίαν συνάντηση των πρωθυπουργών και θα ακολουθήσουν συνομιλίες των κυβερνητικών αντιπροσωπειών και συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Ντάτσιτς θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας, Ράντοβαν Ζέριαβ, ο οποίος χαρακτήρισε τη Σερβία μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές για τις σλοβενικές εταιρίες. Οι δύο χώρες ενδιαφέρονται επίσης για κοινά έργα σε τρίτες χώρες, κυρίως στη Ρωσία.

Η Σλοβενία θα επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και του πολιτικού διαλόγου και ο κ. Ντάτσιτς θα ενημερώσει τη σλοβενική ηγεσία για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την πορεία ένταξης στην ΕΕ, δήλωσε ο κ. Γιάνσα ενόψει της επίσκεψης του Σέρβου ομολόγου του.

Η Σερβία είναι ο δέκατος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Σλοβενίας. Το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 9,1% το 2011 και έφθασε στο 1.012 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 597.4 εκ. είναι οι εξαγωγές της Σλοβενίας.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λιουμπλιάνα και την έδρα της βιομηχανίας οικιακών συσκευών Gorenje στο Βέλενιε και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας της Σλοβενίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ