Μάλι: Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ καλεί σε διεθνή συνάντηση για την κρίση στο Σαχέλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μάλι: Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ καλεί σε διεθνή συνάντηση για την κρίση στο Σαχέλ

Ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το δυτικό Σαχέλ, Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε την Τρίτη ότι θα καλέσει διεθνή συνάντηση τον Δεκέμβριο για να προσπαθήσει να επιλύσει την κρίση στο Μάλι.

Ο κ. Πρόντι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δεν καθόρισε την ημερομηνία της συνάντησης. Όπως είπε επιθυμεί να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων χωρών, καθώς και τις περιφερειακές δυνάμεις (συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Αφρικανικής Ένωσης), σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι προσπαθεί να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή του δυτικού Σαχέλ.

Ο κ. Πρόντι χρεώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου τον συντονισμό των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών να αναπτύξει μια στρατηγική επίλυσης της κρίσης στην περιοχή του Σαχέλ.

«Χρειάζεται χρόνος για να προετοιμαστεί μια στρατιωτική επιχείρηση», είπε ο κ. Πρόντι, ο οποίος ελπίζει να επωφεληθεί και να εργαστεί για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ