Στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας η Γερμανίδα βουλευτής των Πρασίνων Βιόλα Φον Κράμον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας η Γερμανίδα βουλευτής των Πρασίνων Βιόλα Φον Κράμον

Tο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας για την Ελλάδα, εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικών σχέσεων με την ΕΕ Βιόλα Φον Κράμον, στο πλαίσιο χθεσινής συνάντησής της με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργο Τσακίρη.

Η βουλευτής των Πρασίνων, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή πρεσβευτή της Γερμανίας στην Ελλάδα Κλέμενς Σέμτνερ, ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΞΕΕ για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, την κίνηση από την γερμανική αγορά, την κατάσταση των τουριστικών υποδομών της χώρας, καθώς και τη συνεργασία του ξενοδοχειακού κλάδου με την ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.

Η κ. Φον Κράμον επισήμανε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων ξενοδόχων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των μονάδων τους, κριτήριο το οποίο πλέον για τους Γερμανούς τουρίστες- καταναλωτές αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιλογή του τόπου και του καταλύματος των διακοπών τους.

Ο κ. Τσακίρης, υπογράμμισε στη Γερμανίδα βουλευτή ότι η «εικόνα τρόμου» που μεταφέρουν τα διεθνή, αλλά και τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Πλατεία Συντάγματος, πλήττει βαθύτατα τον ελληνικό τουρισμό, όπως σημείωσε.

Ακολούθως συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η διοίκηση ποιότητας στα ελληνικά ξενοδοχεία, η εξοικονόμηση ενέργειας και οι πράσινες δράσεις στον τουρισμό, όπως και η πρωτοβουλία του ΞΕΕ για την προώθηση του ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία, μέσω της σύμπραξης με την τοπική αγροτική οικονομία. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές του ΞΕΕ με το γερμανικό Κοινοβούλιο, ώστε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για θέματα που προάγουν τον ελληνικό τουρισμό και ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο πρόγραμμα συναντήσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο έτη το ΞΕΕ με στόχο την ενημέρωση στελεχών του γερμανικού κοινοβουλίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ