Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου η επόμενη συνάντηση Ντάτσιτς- Θάτσι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου η επόμενη συνάντηση Ντάτσιτς- Θάτσι

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η επόμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Η συνάντηση θα διεξαχθεί πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς και πρόσθεσε πως, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει πριν ή μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Αφού υπογράμμισε ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει με την Πρίστινα η προηγούμενη κυβέρνηση, ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Pink ότι η συμφωνία για ενοποιημένους ελέγχους στα διοικητικά σύνορα θα αρχίσει να υλοποιήσει σε πειραματική βάση, σε προσωρινά κοντέινερ και όχι σε μόνιμες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Ντάτσιτς επέμεινε στην ανάγκη να είναι η EULEX αυτή που ασκεί τις διοικητικές λειτουργίες στο βόρειο Κόσοβο, ανεξάρτητα από την παρουσία Σέρβων εκπροσώπων και εκπροσώπων της Πρίστινας, προκειμένου να αποφευχθεί η τοποθέτηση του ζητήματος του καθεστώτος στην «ατζέντα».

Ο Σέρβος πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη πως είναι σημαντικό να καθοριστεί ο εκτελεστικός ρόλος της EULEX.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ