Ιαπωνία: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,9% το τρίτο τρίμηνο του 2012 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,9% το τρίτο τρίμηνο του 2012

Κατά 0,9% μειώθηκε το ιαπωνικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν το τρίτο τρίμηνο του 2012 (Ιούλιος—Σεπτέμβριος) σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τόκιο τη Δευτέρα. Σε ετήσια βάση η συρρίκνωση του ιαπωνικού ΑΕΠ, μεταφράζεται σε ποσοστό της τάξης του 3,5%.

Αιτία της αρνητικής οικονομικής εξέλιξης η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και η αυξανόμενη διπλωματική ένταση με την Κίνα.

Αυτή είναι η πρώτη μείωση του ιαπωνικού ΑΕΠ εδώ και εννέα μήνες, και οφείλεται στη μείωση των παραγγελιών από την Ευρώπη, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ευρωζώνη, αλλά και λόγω της έντασης στις σχέσεις της Ιαπωνίας με την Κίνα, η οποία επηρεάζει το διμερές εμπόριο.

Η αρνητική εικόνα που ακολουθεί την αύξηση της τάξεως του 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, είναι λίγο διαφορετική από την πρόβλεψη των οικονομολόγων που ανέμεναν ετήσια συρρίκνωση 3,6%.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ