Ματαιώθηκε η συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας- ΕΕ, μετά την τουρκική άρνηση να παραστεί εκπρόσωπος της Κυπριακής προεδρίας της ΕΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ματαιώθηκε η συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας- ΕΕ, μετά την τουρκική άρνηση να παραστεί εκπρόσωπος της Κυπριακής προεδρίας της ΕΕ

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Mικτής Kοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, που προγραμματιζόταν για τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, μετά την άρνηση της Τουρκίας να δεχθεί την παρουσία της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ στη συνάντηση.

«Δυστυχώς, η επιμονή της αντιπροσωπείας της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να μην προσκληθεί η κυπριακή προεδρία, οδήγησε σε αδιέξοδο τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου και στη ματαίωση της επόμενης συνεδρίασης της εν λόγω Επιτροπής. Δεν αποδεχθήκαμε την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να αγνοηθεί ή και να παρακαμφθεί η θεσμική τάξη και η πολιτική πρακτική της ΕΕ», δήλωσαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Μαριλένα Κοππά (Σοσιαλιστές & Δημοκράτες - S&D) και Γιώργος Κουμουτσάκος (Λαϊκό Κόμμα - EPP), αντιπρόεδροι της εν λόγω επιτροπής.

Το προεδρείο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη για να προετοιμάσει τη σχεδιαζόμενη συνάντηση της ολομέλειας της Επιτροπής και θέλησε να περιλάβει στη συνάντηση της ολομέλειας και εκπρόσωπο της προεδρίας, όπως γίνεται πάντα στις ανάλογες συναντήσεις.

Η τουρκική πλευρά αρνήθηκε το εθιμικό και προτίμησε να μην γίνει η συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, προκειμένου να μην παραβεί το μποϊκοτάζ, που έχει κηρύξει στην κυπριακή προεδρία, για να υπογραμμίσει την αποδοκιμασία της στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ πριν λυθεί το Κυπριακό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ