Το Ισραήλ προειδοποιεί τον Άσαντ για τα επεισόδια με τις ρίψεις όλμων στα Υψίπεδα του Γκολάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Ισραήλ προειδοποιεί τον Άσαντ για τα επεισόδια με τις ρίψεις όλμων στα Υψίπεδα του Γκολάν

Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ ότι αν συνεχιστούν τα επεισόδια με τις ρίψεις όλμων από το συριακό έδαφος στα Υψίπεδα του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ, θα αντιδράσει.

Στα Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ από τη Συρία κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967), επικρατούσε ηρεμία επί δεκαετίες, αλλά την περασμένη εβδομάδα η περιοχή επλήγη επανειλημμένως από συριακά πυρά που ερρίφθησαν από λάθος, σύμφωνα με τη Δαμασκό.

Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά το Ισραήλ ανέβασε τους τόνους καθώς δεν επιθυμεί η εμφύλια σύρραξη στον πρώην εχθρό και γείτονά του να εξαπλωθεί στο έδαφός του.

"Βλέπουμε το καθεστώς της Συρίας να ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει κατά μήκος της μεθορίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός αντιπρόεδρος Μοσέ Γιαλόν.

"Αν δούμε ότι εξαπλώνεται προς εμάς, θα ξέρουμε πως να υπερασπιστούμε τους πολίτες του Κράτους του Ισραήλ και την κυριαρχία του Κράτους του Ισραήλ", προσθέτει ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, ερωτηθείς για τους όλμους που ερρίφθησαν χθες σε οικισμό στα Υψίπεδα του Γκολάν, συνέδεσε το περιστατικό με τη στρατιωτική επιχείρηση της Συρίας κατά των ανταρτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

"Έχουμε καταστήσει σαφές μέσω της UNDOF ότι σκοπεύουμε να μην πέφτουν όλμοι στο έδαφός μας", δήλωσε ο Μπαράκ στην ισραηλινή τηλεόραση αναφερόμενος στη δύναμη των παρατηρητών του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Ο Μπαράκ δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα σχέδια του Ισραήλ και αρκέστηκε να πει ότι: "Ελπίζω αυτό να μη συνεχιστεί και οι αντικαθεστωτικοί να κερδίσουν στη Συρία, ο Άσαντ να πέσει και επιτέλους να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της Συρίας".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ