Συρία-Τουρκία: Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν "σουλτάνος", δήλωσε ο 'Ασαντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία-Τουρκία: Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν "σουλτάνος", δήλωσε ο 'Ασαντ

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT κατηγόρησε τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι συμπεριφέρεται σαν "σουλτάνος" της οθωμανικής αυτοκρατορίας και ότι θεωρεί εαυτόν "χαλίφη".

Σύμφωνα με τον Άσαντ, ο Ερντογάν ευθύνεται για τη σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Δαμασκό τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της ανοιχτής υποστήριξης της Τουρκίας προς τους σύρους αντάρτες.

"Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι ο νέος σουλτάνος των Οθωμανών και ότι μπορεί να ελέγχει την περιοχή όπως συνέβαινε την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας", τόνισε.

"Ενδόμυχα, πιστεύει ότι είναι χαλίφης", τόνισε ο Άσαντ αναφερόμενος στον τίτλο που χρησιμοποιούσαν οι ηγέτες του ισλαμικού κόσμου από τις αραβικές δυναστείες ως την οθωμανική αυτοκρατορία (αρχές του 14ου αιώνα ως το 1922).

Με τη Συρία, ο Ερντογάν πέρασε από το "κανένα πρόβλημα στο κανένας φίλος", δήλωσε ο Άσαντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τελευταία φορά που είχε επικοινωνία με τον Ερντογάν ήταν τον Μάιο του 2011, δηλαδή δυο μήνες μετά την έναρξη της εξέγερσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ