Συρία: 10 νεκροί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη μεθόριο με την Τουρκία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: 10 νεκροί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη μεθόριο με την Τουρκία

Μέλη του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας εισχώρησαν σε μια πόλη στα τουρκικά σύνορα, την Πέμπτη, στην προσπάθειά τους να πάρουν τον έλεγχο των παραμεθόριων περιοχών από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ, δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγές της αντιπολίτευσης.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων καθώς οι αντάρτες κατέλαβαν τον έλεγχο του μεθοριακού φυλακίου Ρας αλ Άιν στη συριακή επαρχία Χασάκα, 600 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, αναφέρουν οι πηγές. Το Ρας αλ Άιν αποτελούσε το τελευταίο πέρασμα προς την Τουρκία που δεν είχε περιέλθει στον έλεγχο των ανταρτών.

«Το πέρασμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού παρέχει μια ακόμα δίοδο προς την Τουρκία, μέσω του οποίου μπορούμε να διοχετεύουμε τους τραυματίες και να λαμβάνουμε προμήθειες» δήλωσε αξιωματούχος. Όπως ανέφερε, οι αντάρτες είχαν τον έλεγχο μιας μεγάλης έκτασης κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένου ενός δρόμου που οδηγεί από το Χαλέπι στην Χασάκα.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, κυρίως Αραβες σουνίτες αντάρτες έχουν καταλάβει τον έλεγχο αρκετών φυλακίων στα σύνορα μήκους 800 χιλιομέτρων, κινούμενοι σταθερά προς τα βορειοανατολικά, όπου βρίσκεται μεγάλο ποσοστό της κουρδικής μειονότητας της Συρίας.

Το Κουρδικό Συμβούλιο, ένας συνασπισμός κουρδικών κομμάτων που αντιτίθεται στο καθεστώς Άσαντ, έκανε έκκληση στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό να εγκαταλείψει το Ρας αλ Άιν, τονίζοντας ότι οι συγκρούσεις, καθώς και ο φόβος βομβαρδισμών από τον συριακό στρατό, έχει αναγκάσει περισσότερους από 50.000 κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Ενώ το Κουρδικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι αποτελεί μέρος της επανάστασης για την πτώση αυτού του απολυταρχικού καθεστώτος, η επαρχία της Χασάκα πρέπει να παραμείνει ένα ασφαλές μέρος για χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν φτάσει σε αυτή από άλλες περιοχές», αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Η παρουσία στρατιωτικών στοιχείων στην περιοχή δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για να καταστραφεί η πόλη».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ