Κίνα-Θιβέτ: Έξι Θιβετανοί επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στην Κίνα, σύμφωνα με την εξόριστη θιβετανική κυβέρνηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα-Θιβέτ: Έξι Θιβετανοί επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στην Κίνα, σύμφωνα με την εξόριστη θιβετανική κυβέρνηση

Ένας Θιβετανός, ο έκτος σε 48 ώρες, επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σήμερα στην Κίνα, ενώ άρχισε στο Πεκίνο το συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που πρόκειται να αναδείξει τους νέους ηγέτες της χώρας, έγινε γνωστό από την εξόριστη θιβετανική κυβέρνηση.

"Επιβεβαιώθηκε πως υπήρξε μια έκτη περίπτωση, αυτοπυρπολήθηκε αλλά δεν έχουμε λεπτομέρειες για την ηλικία του ή για το όνομά του", δήλωσε ο Λομπσάνγκ Σεντάκ, εκπρόσωπος της εξόριστης κυβέρνησης από την ινδική πόλη Νταραμσάλα όπου είναι εγκατεστημένη.

Λίγο νωρίτερα, μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η Ντίκι Σχογιάνγκ, είχε δηλώσει πως επιβεβαίωσε "χάρη στις πηγές μας" τέσσερις περιπτώσεις αυτοπυρπόλησης κατά τη χθεσινή ημέρα, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο για μία μόνο ημέρα. Μια 5η περίπτωση αναφέρθηκε επίσης και επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από την κυβέρνηση.

Με το σημερινό κρούσμα, οι αυτοπυρπολήσεις ή απόπειρες αυτοπυρπόλησης Θιβετανών ανέρχονται σε έξι μέσα σε 48 ημέρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ